رئیس اتاق بازرگانی قم گفت: با وجود ظرفیت بالای تولید، کشاورزان قم قربانی موانع اداری شده اند و باید با دوری از فضای سنتی و با حرکت ساختارمند از ظرفیت های مغفول استفاده کنند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قم، رئیس اتاق بازرگانی قم و هیئت همراه خود به منظور بررسی وضعیت تولید و چالشهای موجود در این صنعت از یکی از مجموعههای تولید و بستهبندی تخممرغ استان قم بازدید کردند.
در حاشیه این بازدید ایرانی با اشاره به چالشهای پیش روی کشاورزان قمی و عدم جذب کامل تسهیلات تبصره 18 در سال 1402 تاکید کرد: اتاق بازرگانی تمام تلاش خود را به کار خواهد گرفت تا این تسهیلات به طور عادلانه به کشاورزان تعلق گیرد.
محمد ایرانی موانع اداری و ساختاری را یکی از عوامل عدم جذب تسهیلات تبصره 18 دانست و افزود: یکی از مهمترین موانع، عدم وجود شرکتهای حقوقی در میان کشاورزان است.
رئیس اتاق بازرگانی قم یکی از آسیبهای اصلی و موانع اخذ تسهیلات تبصره 18 توسط کشاورزان، نداشتن شرکتهای حقوقی دانست و بر لزوم فرهنگسازی برای حرکت کشاورزان به سمت حرکت ساختارمند تاکید کرد.
عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران در ادامه به ظرفیت بالای استان در حوزه طیور اشاره کرد و گفت: استان قم با وجود مساحت محدود 68 صدم درصدی از کل کشور، 12 درصد از تولید تخممرغ کشور را به خود اختصاص داده است که این آمار نشاندهنده ظرفیت بالای استان در حوزه طیور است.
ایرانی با اشاره به اهمیت تحلیل درست اقتصاد کشاورزی برای تصمیمگیریهای صحیح، گفت: حاکمیت برای اخذ تصمیمات درست و تصویب قوانین صحیح نیاز به تحلیل صحیح از اقتصاد در حوزه کشاورزی دارد، که وظیفه کمیسیونهای تخصصی اتاق بازرگانی ارائه تحلیل درست و آینده نگرانه به بخش حاکمیتی است.
در ادامه، رئیس اتاق قم به بنگاهداری بانکها به عنوان یکی از اصلیترین موانع عدم تامین منابع مالی برای پرداخت تسهیلات در جهت رشد تولید اشاره کرد و افزود: بانکها به عنوان بازوان اجرایی دستگاه های اقتصادی باید همگام با تولیدکنندگان در مسیر تسهیل ورود سرمایه گذار و رشد و توسعه تولید ملی باشند.
در این نشست، آجودانی تولید کننده تخم مرغ به انتقاد از برخوردهای سلیقهای ممیزان مالیاتی با فعالان بخش کشاورزی پرداخت و گفت: برخورد سلیقهای ممیزان مالیاتی با فعالان بخش کشاورزی از دلایل عدم استقبال از ثبت شرکت حقوقی است که این برخوردها با اشخاص حقیقی فعال در این حوزه صورت نمیگیرد.
آجودانی همچنین به مشکلات صنعت مرغ گوشتی اشاره کرد و گفت: در 10 سال گذشته مازاد مصرف در زمینه تولید مرغ گوشتی داشتیم که متاسفانه با اخذ تصمیمات نادرست و سخت کردن فضای کار برای تولید کننده در حال حاضر وارد کننده مرغ گوشتی از سایر استانها هستیم.
انتهای پیام/