نشست مشترک مدیران بخش ارتباط صنعت و دانشگاه در ۱۱ دانشگاه منتخب استان با اتاق بازرگانی ٢٠ بهمن ماه در محل سالن جلسات بازرگانی تشکیل گردید
به گزارش روابط عمومی اتاق در این جلسه که با حضور مدیران استانداری انجام شد نحوه تعامل جدید دانشگاهها و فعالان اقتصادی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در ابتدای این جلسه مهندس اله یاری گفت: علی رغم پیشرفت های بسیار درارتباط صنعت و دانشگاه، برای بهره گیری از تمام ظرفیت های موجود نیاز به برنامه ریزی و اقدامات بسیاری جهت ارتباط اثربخش صنعت و دانشگاه به ویژه برای دانشگاه های صنعتی کشور لازم می باشد.
اله یاری نایب رئیس اتاق بازرگانی قم در این نشست ادامه داد: فارغ التحصیلان از دانشگاه باید صنعت را بشناسند و باید بدانند صنعت استان تکنسین ماهر و یا نیروی کار که شغل مولد ایجاد میکند را ندارد.
به عقیده او در این میان وظیفه کارآفرینان با سابقه و نخبگان دانشگاهی است تا با همراهی و برقراری ارتباط بتوانند راهی را برای ورود به عرصه صنعت برای فارغ التحصیلان باز کنند.
او تصریح کرد کارآمدی کشورهای توسعهیافته، ناشی از تولید دانش و استفاده آن در صنعت است که به آنها مزیت رقابتی در بازارها را میدهد.
به گفته او در کشور ما مسئله ارتباط صنعت و دانشگاه و اهمیت آن سالهاست که مورد توجه قرار گرفته است و سیاستهایی برای این مهم طراحی شده است ولی آنچه در عمل شاهد هستیم عدم شکلگیری یک ارتباط سیستمی بین این دو بخش است.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: با همیاری و کمک دانشگاهها برنامه ریزیها به گونه ای انجام پذیرد تا فارغالتحصیلان دانشگاهی وارد عرصه صنعت شوند تا در آنجا بتوانند پس از کسب مهارت و ایجاد تجربه، از استعدادها و توانمندی های آنها را برای خلق کسب و کار جدید و ایجاد اشتغال و کارآفرینی و یا تبدیل ایده های آنها به یک محصول جدید در عرصه تولید بهره مند شویم و گام موثری را برای رشد و شکوفایی استعدادهای نهان دانشجویان برداریم.
در این نشست علی خاکی از برنامه های کمیسیون آموزش و پژوهش اتاق بازرگانی قم برای توسعه فرهنگ کارآفرینی و ایجاد اشتغال گفت و افزود: اتاق بازرگانی با دعوت از اساتید برجسته و به نام کشور در دوره های آموزشی و ارائه مجوزی تحت نظارت و مورد تأیید اتاق ایران فضای تحقیقاتی و آموزشی را برای ایجاد کسب و کار و کارآفرینی فراهم آورده است.
خاکی گفت: مشکل امروز آموزش کشور این است که علم آموزی و فضای کسب و کار، در یک مسیر مشترک نیستند متاسفانه دانشگاهها در جهتدهی دانشجویان به سمت رشته های مورد نیاز کشور نقش خود را به خوبی ایفا نمیکند وی ابراز امیدواری کرد با یک برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت می توان مشکلات حوزه صنعت و کسب و کار را با تعلیم نیروی کار ماهر در فضای دانشگاهی و آکادمیک برطرف کرد.
دبیر کل اتاق نیز گزارشی شامل جایگاه دانشگاههای استان در کیان دانشگاههای کشور و نارسایی آموزش کاردان و تکنسین در بخش فنی را یادآور شد
دکتر حاجی زمانی گفت: این گزارش نشان میدهد ۵/١ درصد از جمعیت استان در سطوح مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترا و کاردانی مشغول تحصیل می باشند که از میانگین کشور بالاتر است متاسفانه در بخش مهارتهای فنی و مهندسی این آمار پایین تر از میزان کشور بوده و بحران نیروی متخصص واحدهای صنعتی را آزار میدهد
وی ناکارآمدی در دانشگاه جامع علمی کاربردی و دانشگاه فنی حرفهای و تعداد محدود رشتهها از دانشگاه صنعتی را به عنوان یک چالش مهم ارزیابی نمود
در ادامه ریاست جلسه جناب آقای دکتر بابایی مشاور محترم اداره کل امنیتی سیاسی در سه محور موارد را جمعبندی و ارائه نمود: یک) ارائه فرصتها و ظرفیتهای دانشگاههای هدف برای تصمیمگیریهای بعدی
ب) با حضور دانشگاهها به صورت مرحلهای تنظیم تفاهمنامه بر اساس توافقات با کمیسیون آموزش اتاق بازرگانی انجام پذیرد
ج) الگوگیری از طرح پویش دانشگاه آزاد و سایر طرحهای کاربردی دانشگاه های دیگر با هدف فعال سازی بخش آموزش و پژوهش در خدمت رسانی به واحدهای فعال اقتصادی
بدون دیدگاه