رئیس اتاق بازرگانی قم گفت: محرومیتهای اقتصادی قم ناشی از بیتوجهی حاکمیت درسالهای گذشته به بخش خصوصی است که مانع از رشد و شکوفایی این استان شده است.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قم، محمد ایرانی در نشست معاون وزیر صمت و رئیس شرکت شهرکهای صنعتی کشور با فعالان بخش خصوصی و مدیران دستگاه های حاکمیتی که در اتاق بازرگانی قم برگزار شد، با اشاره به وضعیت اقتصادی استان قم در گذشته و تحولات آن در سالهای اخیر، اظهار داشت: در دهههای گذشته، استان قم تحرکات چندانی در حوزه صنعت نداشت که در سالهای اخیر با تلاشهای مستمر و ایجاد زیرساختهای مناسب، شرایط بهگونهای تغییر کرده که استان قم اکنون از استان های موفق در حوزه تولید به شمار میرود.
وی گفت: پیش از این، نگاه مسئولین استان بر حفظ جنبههای فرهنگی و مذهبی استان تمرکز داشت، اما با توجه به وضعیت بیکاری و چالشهای اجتماعی، توجه به توسعه صنعتی در دستور کار قرار گرفت.
ایرانی همچنین به موقعیت جغرافیایی استان قم اشاره کرد و افزود: قم به دلیل قرار داشتن در شاهراه مواصلاتی 17 استان، توانسته ظرفیتهای زیادی برای جذب سرمایهگذاران از استانهای همجوار فراهم کند.
عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران افزود: با توسعه زیرساختها و بهبود وضعیت شهرکهای صنعتی در استان، امروز فعالان صنعتی تمایل دارند در شهرکهای صنعتی استان مستقر شوند، در حالی که پیشتر حتی برای دریافت زمین صنعتی نیز تمایلی به مراجعه به این مراکز نداشتند.
ایرانی در ادامه به تلاشهای بیوقفه مسئولین شهرکهای صنعتی اشاره کرد و گفت: تغییرات فرهنگی و ایجاد زیرساختهای مناسب در این شهرکها باعث شده است که امروزه بسیاری از صنعتگران ترجیح دهند در این فضاها مستقر شوند و از خدماتی که ارائه میشود بهرهمند گردند.
وی همچنین از نمونههای موفق در استان قم مانند شهرکهای صنعتی شهاب و شهرکهای تخصصی در حوزههای مختلف همچون ICT، چاپ و … یاد کرد و گفت ادامه داد: این نگاه تخصصی در طراحی شهرکهای صنعتی، یک الگوی جذاب و موفق برای توسعه صنایع در استان قم بوده است.
در این نشست، مشکلات زیرساختی و تامین انرژی در شهرکهای صنعتی قم نیز مطرح شد. ایرانی به ویژه به مشکلات تأمین آب و انرژی در استان اشاره کرد و گفت تصریح کرد: با توجه به موقعیت جغرافیایی و اقلیمی استان، کمبود منابع آب و انرژی از مشکلات اصلی واحدهای صنعتی در استان است که پیشنهاد اتاق تقویت زیرساختهای تصفیهخانهها و پیادهسازی روشهای بهینه برای بازیافت آب است.
رئیس اتاق بازرگانی قمهمچنین با بیان اینکه استان قم در مقایسه با سایر استانهای کشور با مشکلات ویژهای روبرو است، از محرومیتهای اقتصادی و اعتباری این استان گلایه کرد و گفت: استان تهران با دریافت ۶۲ درصد از تسهیلات بانکی کشور، نسبت به سایر استانها از منابع مالی بیشتری برخوردار است، در حالی که استان قم در پایینترین ردههای دریافت تسهیلات قرار دارد.
ایرانی خواستار توجه بیشتر دولت به استانهای محروم مانند قم شد و گفت: قم به دلیل نزدیکی به تهران و موقعیت خاص جغرافیایی خود، با مشکلات اقتصادی بیشتری مواجه است، چرا که بسیاری از سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی در استانهای همجوار به جای استقرار در قم، منابع خود را به تهران انتقال میدهند.
در ادامه نشست، موضوع افزایش اختیارات مدیران استانی برای تصمیمگیریهای مؤثرتر در راستای حل مشکلات و توسعه بخش خصوصی مطرح شد.
ایرانی تاکید کرد: برای توسعه استانها، باید به مدیران استانی اعتماد بیشتری شود و اختیارات آنها در تصمیمگیریهای اقتصادی و صنعتی افزایش یابد. او افزود که در نشستهای قبلی با مقامات کشوری، از جمله رئیسجمهور، موضوع تقویت اختیارات استانداران و مدیران استانی مطرح شده است و این امر میتواند در تسهیل تصمیمگیریها و تسریع در حل مشکلات استانها موثر واقع شود.
انتهای پیام/