فرصتها و چالشهای سامانه اعلام بار در بهینهسازی زنجیره تأمین و حملونقل کالا در نشست کمیته حملونقل کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی قم مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قم، محسن اسحاقی فرد در نشست کمیته حمل و نقل کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی قم که با حضور معاون حمل و نقل اداره کل راهداری استان و با هدف بررسی فرصت ها و چالش های سامانه اعلام بار در بهینه سازی زنجیره تامین و حمل و نقل کالا برگزار شد گفت: سامانه اعلام بار با مشکلات جدیای از جمله سرقت کالا، عدم شناسایی مناسب رانندگان، نبود آموزش کافی برای بهرهبرداری از سامانه، تثبیت نشدن نرخ حمل کالا، و عدم وجود مکانیسم مناسب برای توافق بر سر نرخ حمل روبهرو است.
اسحاقی فرد بر مدیریت سامانه توسط شرکتهای حمل و نقل نیز اشاره کرد و گفت: بهگونهای که نرخها نیز توسط این شرکتها تعیین شود. وی معتقد بود که این شیوه مدیریت میتواند به حل مشکلات نرخگذاری کمک کند و از بروز برخی اختلافات جلوگیری کند.
اسحاقی فرد گفت: باوجود معرفی این سامانه به عنوان یک ابزار مناسب اما اطلاعرسانی و آموزش کافی برای رانندگان و شرکتهای حمل و نقل انجام نشده است.
او همچنین خواستار بررسی دقیقتر وضعیت رانندگان در مقصد نهایی و شناسایی مشکلاتی شد که ممکن است در فرآیند تحویل کالا ایجاد شود.
رئیس کمیسیون صنعت اتاق قم تصریح کرد: باید اختیار انتخاب راننده بر عهده کسی باشد که مسئولیت بار را نیز بر عهده میگیرد، به این معنا که در صورت وقوع سرقت یا آسیب به کالا، فرد یا شرکت مسئول پاسخگو باشد.
عضو هیئت نمایندگان اتاق قم تاکید کرد: سامانه اعلام بار باید بهصورت کشوری مدیریت شود، چرا که سطح استانی پاسخگوی نیازها و چالشهای حمل و نقل در مقیاس ملی نیست.
علیرضا اسدی، معاون حمل و نقل اداره کل راهداری استان اعلام کرد: کف نرخ کالا در این سامانه مشخص شده است و در حال حاضر ۱۲۹۲ تومان به ازای هر تنکیلومتر تعیین شده است.
وی افزود: «این سامانه با هدف توزیع عادلانه بار، شفافسازی نرخها و ارتقای امنیت حمل و نقل طراحی شده است؛ اما این بدان معنا نیست که تمام مشکلات حمل و نقل استان رفع شود.
انتهای پیام/