رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی قم گفت: حذف موانع دولتی میتواند به عنوان کلید طلایی در دست بخش خصوصی، مسیر را برای رونق صادرات هموار کند. با کاهش سنگاندازیها، توان رقابتی تولیدکنندگان افزایش یافته و میتوانند با قدرت بیشتری در بازارهای جهانی حضور یابند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قم، مجتبی حاج حسینی در نشست کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی قم که در سالن کارآفرینان این اتاق برگزار شد، گفت: حمایتهای حاکمیت از صادرکنندگان برگزیده استان میتواند نقشی مهم در بهبود صدرات به عنوان یکی از اصلیترین شاخصهای رشد اقتصادی استان ایفا کند.
در این نشست که با هدف بررسی و ارائه راهکارهای تشویقی برای صادرکنندگان در سالهای آینده تشکیل شد، عضو هیئت نمایندگان اتاق قم اظهار داشت: برداشتن مشکلات ایجاد شده در سالهای اخیر که نتیجه وضع قوانین غیرکارشناسی است، به خودی خود یکی از مشوقهای شرکتهای صادرکننده استان است.
یکی از موضوعات مهم مطرح شده در این نشست، مشکلات حمل و نقل و ترانزیت کالاهای صادراتی بود که همواره به عنوان یک مانع بزرگ بر سر راه صادرکنندگان قرار داشته است؛ حاج حسینی تاکید کرد: با توجه به موقعیت جغرافیایی استان، بهبود هماهنگی و افزایش کیفیت خدمات حمل و نقل، میتواند به تسریع فرآیند صادرات کمک کند و همچنین، بیمههای صادراتی و کاهش ریسکهای تجاری از دیگر مواردی بود که به عنوان نیازهای اساسی صادرکنندگان مطرح گردید.
وی ادامه داد: در راستای تسهیلگری و حمایت از صادرات، پذیرش هیئتهای تجاری و حضور فعال در نمایشگاههای بینالمللی نیز اتاق بازرگانی با نهادهای تصمیمگیر رایزنی میکند تا بتوانیم زیرساخت های صادرات استان را قوی کنیم.
حاج حسینی همچنین ادامه داد: با همکاری و برنامهریزیهای هدفمند، امکان کاهش هزینههای مرتبط فراهم میشود که این امر میتواند انگیزه بیشتری برای شرکتهای تولیدی به منظور شرکت فعال در بازارهای جهانی ایجاد کند.
رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی قم از نوسان نرخ ارز به عنوان یکی از دلایل اصلی کاهش صادرات استان به یاد کرد و افزود: این مشکل زیانهای بسیاری به صادرکنندگان وارد کرده و باعث کاهش توان رقابتی آنها در بازارهای بینالمللی شده است. به گفته وی، ثبات نرخ ارز میتواند تضمینکننده استمرار فعالیتهای صادراتی و حفظ بازارهای موجود باشد.
وی همچنین از وضع قوانین دست و پاگیر، به ویژه در خصوص رفع تعهد ارزی نیز انتقاد کرد و گفت: نقش این قوانین در صادرات استان بهگونهای بوده که تمایل تولیدکنندگان به فعالیتهای صادراتی را کاهش داده است، در گذشته صادرات به عنوان یک فعالیت افتخارآفرین تلقی میشد، اما با قوانین جدید، بسیاری از تولیدکنندگان انگیزهای برای شرکت در فعالیتهای صادراتی ندارند.
انتهای پیام/