در نشست صنعت‌گران با معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم مطرح شد؛ گلایه فعالان حوزه صنایع غذایی از برخوردهای سلیقه‌ای کارشناسان با صنعتگران

نشست کمیته صنایع غذایی کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی قم با حضور معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم و با محوریت بررسی چالش‌های فعالان بخش خصوصی در حوزه صنایع غذایی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قم، نشست کمیته صنایع غذایی کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی قم با حضور معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم و جمعی از فعالان بخش خصوصی در حوزه صنایع غذایی با هدف بررسی چالش‌ها و مشکلات موجود در صنعت غذا و راه‌های همکاری موثر بین بخش خصوصی و دولتی برگزار شد.

در ابتدای این نشست محسن اسحاقی فرد رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی قم به اهمیت آموزش به کارشناسان و مدیران واحدهای تولیدی اشاره کرد و گفت: برگزاری کلاس‌های آموزشی برای بهبود آگاهی و توانمندی کارشناسان در زمینه انبارداری و مدیریت مواد اولیه امری ضروری است، این آموزش‌ها می‌تواند هزینه‌های تولید را کاهش دهد و به واحدهای تولیدی کمک شایانی کند.

اسحاقی فرد همچنین در ادامه به بحث ضوابط انبارها و اعتبارسنجی محصولات اشاره کرد و تأکید کرد: باید در زمینه ضوابط مربوط به انبارهای مختلف و چگونگی ثبت و معرفی آنها، دستورالعمل‌های دقیقی وجود داشته باشد تا مشکلات موجود در شناسایی و ثبت کالاها کاهش یابد.

وی ضمن تصریح بر لزوم ایجاد کانال‌های ارتباطی شفاف بین انجمن و سازمان‌ها، گفت: اگر تذکرات و توصیه‌های لازم به واحدهای تولیدی به صورت مکتوب و شفاف به انجمن اعلام شود، می‌توانیم به رفع مشکلات کمک کنیم.

در ادامه جواد مرادی، رئیس انجمن صنایع غذایی استان، به چالش‌های موجود در این صنعت اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلاتی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم، عدم همکاری کارشناسان در روند تولید است، برخی از این متخصصان درک درستی از وظایف خود ندارند و این موضوع به افزایش مشکلات ما در صنایع غذایی منجر شده است.
مرادی ضمن تأکید بر نیاز به ایجاد کمیته‌های تخصصی برای بررسی تخلفات، خاطرنشان کرد: ما باید تلاش کنیم تا به جای برخورد سخت و تحقیرآمیز، فضایی برای همکاری و آموزش فراهم کنیم. اگر کسی قصد تخلف دارد، باید ابتدا مورد بررسی قرار گیرد و سپس با او برخورد شود. ما باید حامی تولیدکنندگان باشیم.
محمدحسین فخار نیز گفت: سرفصل‌های مطرح شده در پیشنویس تفاهم نامه‌ای که آماده امضا با سازمان غذا و دارو است طور مستقیم با اهداف این سازمان مرتبط است و می‌تواند به طور قابل توجهی بخشی از وظایف محوله به اداره نظارت را به عهده بخش خصوصی بگذارد.
وی اذعان داشت: آموزش مستمر کارشناسان کنترل کیفیت و مدیران میانی در راستای ارتقای سطح کیفی محصولات غذایی بسیار حائز اهمیت است. ما باید مطمئن شویم که هیچ‌گونه تضادی بین دیدگاه‌های کارشناسان سازمان و واحدهای تولیدی وجود نداشته باشد، به همین دلیل، کارشناسانی که از طرف سازمان به واحدهای تولیدی می‌روند، باید راهنمایی‌های مؤثری ارائه دهند.
محمود عموزاده نیز در ادامه بررسی مشکلات صنایع غذایی استان گفت: با توجه به اینکه برای محصول تولیدی پودر پساب کره (پودر دوغ) استانداردی که تعریف شده، این محصول را در گروه شیرخشک قرار داده، لذا گمرک این کالا را علیرغم اینکه ویژگی های شیرخشک را ندارد، شیرخشک محسوب کرده و در نتیجه اظهار کالا را خلاف واقع تلقی نموده و صادرکننده را مرتکب قاچاق و مستحق جریمه می‌داند.

وی افزود: از آنجا که سازمان غذا و دارو، برای محصول یاد شده پروانه ساخت با نام پودر دوغ کره (پودر پساب کره) صادر کرده است، بهتر است که با هماهنگی سازمان استاندارد و غذا و دارو، این مشکل فعالان حوزه صنایع غذایی برطرف شود.

علی پهلوان زاده نیز درباره چالش‌های موجود در زمینه آزمایشگاه‌های صنعت غذا بیان کرد: ما با مشکلات شدیدی در خصوص هزینه‌های آزمایشگاه‌ها روبرو هستیم. این هزینه‌ها به حدی سنگین است که عملاً فعالیت‌های ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد. آزمایش‌هایی که در استان انجام می‌شود، از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و در مقایسه با آزمایش‌های موجود در سایر نقاط، به مراتب دقیق‌تر و کامل‌تر است.
وی افزود: یکی از مشکلات اساسی ما این است که در برخی موارد، هزینه‌ها برای اجرای آزمایش‌ها بر اساس قیمت‌های مصوب به ما ارائه می‌شود، اما عملاً هزینه‌های واقعی بسیار بیشتر است. این موضوع باعث شده که ما نتوانیم به طور موثر از آزمایشگاه‌های موجود بهره‌برداری کنیم، چرا که دولت در این زمینه کمکی به ما نکرده است.
در بخش پایانی این نشست نیز ابوالفضل نیک آزما، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: سازمان غذا و دارو موظف است حداقل پارامترهای کیفی محصولات تولیدی را کنترل کند و با این حال، این استانداردها نباید مانع ارتقای کیفیت محصولات شوند. وی ادامه داد: در صورت رعایت ضوابط مهم از سوی صنایع، سازمان نیز در سایر زمینه‌ها به آنها کمک خواهد کرد.
نیک آزما در خصوص تخلفات صورت گرفته، توضیح داد: رسیدگی به آنها روند مشخص و تعیین‌شده‌ای دارد و سازمان نمی‌تواند در آن دخل و تصرفی انجام دهد، زیرا تخلف به معنای انحراف از استانداردهاست.
همچنین در پایان حضور معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم در اتاق قم، از نمایشگاه دائمی توانمندی‌های تولیدی استان واقع در اتاق بازرگانی قم بازدیدی به عمل آمد.
انتهای خبر/

آخرین اخبار
اطلاعیه ها
منتخب تصاویر
منتخب فیلم ها