رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی قم گفت: کاهش ناترازی انرژی صنایع در کوتاهمدت با احداث نیروگاههای کوچک مقیاس امکانپذیر است، زیرا این نیروگاهها با سرعت و هزینه کمتر نسبت به نیروگاههای بزرگتر راهاندازی میشوند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قم، محسن اسحاقی فرد در نشست کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی قم که با حضور نمایندگان دستگاه های حاکمیتی و جمعی از فعالان اقتصادی استان در سالن کارآفرینان اتاق بازرگانی قم برگزار شد گفت: ناترازی انرژی در استان ما تنها محدود به کمبود برق نیست، بلکه با کمبود آب و گاز نیز روبرو هستیم که این موضوع چالشهای متعددی را برای بخشهای مختلف، به ویژه صنعت، ایجاد کرده است.
اسحاقی فرد همچنین با تأکید بر ضرورت یافتن راهکارهای عملی برای مقابله با ناترازی برق، گفت: یکی از پیشنهادات کمیسیون صنعت اتاق احداث نیروگاههای کوچک مقیاس به صورت پایلوت، مطابق با سقف مصرف هر هر واحد بخش خصوصی است.
وی با اشاره به اهمیت انرژیهای تجدیدپذیر، افزود: باید از موقعیت جغرافیایی استان به نحو احسن استفاده کنیم. پیشنهاد ما به عنوان کمیسیون صنعت، بررسی سقف مصرف هر شرکت به صورت پایلوت و احداث نیروگاههای کوچک مقیاس متناسب با این نیاز است. این رویکرد میتواند به تأمین برق مورد نیاز صنایع کمک کرده و وابستگی آنها به شبکه سراسری را کاهش دهد.
در ادامه این نشست، ارجمندزاده معاون بهرهبرداری شرکت توزیع برق، به تشریح برنامههای خاموشی استان پرداخت و گفت: برنامههای خاموشی استان شامل 60 مگاوات بخش خانگی، 40.8 مگاوات بخش صنعتی و 28 مگاوات بخش کشاورزی میباشد که این برنامه با توجه به برنامه بهبود رشد انرژی استان افزایش مییابد.
سعیدی مدیر بانک رفاه کارگران استان نیز با اشاره به سود 35 درصدی گواهی سهم برای سرمایهگذاران نیروگاههای بزرگ، پیشنهاد استفاده از تسهیلات تکمیلی جدید و استفاده از اندوخته احتمالی بانکها برای تأمین مالی نیروگاههای کوچکتر را مطرح کرد. وی همچنین به امکان استفاده از صندوق توسعه ملی ریالی برای تأمین 50 درصد هزینهها اشاره کرد.
انتهای خبر/