رئیس اتاق بازرگانی قم: تعامل بین استان‌ها، راهکاری عملی برای حل مشکلات اقتصادی کشور است

رئیس اتاق بازرگانی قم گفت: تعامل سازنده و هماهنگ میان اتاق‌های سراسر کشور می‌تواند به عنوان یک راهکار عملی و مؤثر در حل مشکلات اقتصادی مطرح شود؛ چرا که این همکاری باعث استفاده بهینه از منابع، توزیع عادلانه فرصت‌ها و تقویت ظرفیت‌های اقتصادی می‌شود.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قم، محمد ایرانی در نشست مشترک معاون امور استان‌ها و تشکل‌های اتاق ایران با هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی قم که در سالن ابریشم اتاق بازرگانی قم برگزار شد، از اهمیت تقویت تعاملات میان اتاق ایران و اتاق‌های استانی سخن گفت و افزود: اگر به ظرفیت‌هایی که در استان‌ها وجود دارد، توجه بیشتری شود، اتاق ایران می‌تواند با استفاده از تخصص‌های موجود در بخش‌های مختلف، زمینه‌ساز شکوفایی اقتصادی کشور شود. تجربه‌های موفق ایجاد بانک اطلاعاتی در قم و همکاری با دستگاه‌های حاکمیتی، نشان می‌دهد که اگر فرصت‌های کافی در اختیار استان‌ها قرار گیرد، بسیاری از مشکلات به صورت عملی و نه صرفاً در قالب جلسات و گفتگوهای غیرعملیاتی، حل خواهد شد.
محمد ایرانی اظهار داشت: ایجاد یک سامانه جامع اطلاعاتی برای واحدهای صنعتی، تجاری و خدماتی استان قم، اقدامی مهم در راستای ارتقای شفافیت اقتصادی است.
وی افزود: این سامانه اطلاعاتی امکان را به ما می‌دهد که اطلاعات مربوط به واحدهای فعال استان، اعم از واحدهای صنعتی، بازرگانی، و خدماتی را در یک بستر منظم و کاربردی گردآوری کنیم و به نوعی نقشه‌ای جامع از سرمایه‌گذاری استان در اختیار داشته باشیم.
رئیس اتاق قم تاکید کرد: در کشورهای دیگر، مشابه چنین سامانه‌ای وجود دارد که به خریداران کمک می‌کند با چشمی بازتر و براساس داده‌های شفاف تصمیم‌گیری کنند؛ اما متأسفانه در کشور ما هنوز چنین بستر جامعی به صورت ملی وجود ندارد. در قم این پروژه با همکاری نیروهای متخصص آغاز شده و اگر حمایت‌های ملی وجود داشته باشد، قابلیت گسترش به سطح کشور را خواهد داشت.
ایرانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: برای ارتقای عملکرد اتاق بازرگانی، باید شایسته‌سالاری واقعی را مبنا قرار دهیم. اگر قصد داریم در حوزه‌های صنعتی یا تجاری فعالیت کنیم، لازم است بهترین افراد با دانش و تجربه کافی را برای تصمیم‌گیری انتخاب کنیم. هرگونه انتخاب غیرتخصصی، نه‌ تنها به اهداف اصلی اتاق آسیب می‌زند، بلکه اعتماد فعالان اقتصادی را نیز نسبت به ساختار اتاق کاهش می‌دهد.
محمد ایرانی در پایان تاکید کرد: برای حفظ پویایی و کارآمدی اتاق‌های بازرگانی، ضروری است تا روند انتخاب اعضا و نمایندگان در نهادهای مختلف بازرگانی بازنگری شود. این رویکرد می‌تواند زمینه‌ساز تحقق شایسته‌سالاری واقعی در بخش خصوصی باشد. امیدواریم اتاق ایران با بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود در استان‌های مختلف، گام‌های عملی در جهت رسیدن به این اهداف بردارد.
انتهای خبر/

آخرین اخبار
اطلاعیه ها
منتخب تصاویر
منتخب فیلم ها