با حضور تعدادی از اعضای هیات نمایندگان صورت گرفت؛ بازدید رئیس اتاق بازرگانی قم از دو مزرعه کشاورزی استان

اتاق قم در دوره دهم با فعال کردن کمیسیون کشاورزی و بازدیدهای میدانی به طور ویژه به مشکلات و مسائل واحدهای این صنعت رسیدگی می‌کند.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قم، در جریان بازدید رئیس و اعضای هیئت نمایندگان به همراه رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی قم دو واحد نمونه استان در بخش کشاورزی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
اولین مقصد این هیئت، گروه کشت و صنعت حسینی بود که در زمینه تولید پسته به عنوان باغدار نمونه کشوری شناخته شده است. این واحد تولیدی به دلیل کاشت با بهره‌وری بالا، فرآوری و همچنین بسته بندی پسته نقش بزرگی در اقتصاد کشاورزی استان ایفا می‌کند.
حسینی در این نشست کاهش سطح زیر کشت استان از ۱۰۰ هزار هکتار در دو دهه قبل به ۵۵ هزار هکتار فعلی که ۲۴ هزار هکتار آن به باغات پسته اختصاص یافته را نشان‌دهنده چالش‌های عمده‌ای دانست که کشاورزی قم با آن مواجه است و از کمبود آب به عنوان اصلی‌ترین عامل کاهش سطح کشت نام برد.
رئیس اتاق بازرگانی قم گفت: استان قم به دلیل دارا بودن توانمندی‌های ویژه در تولید پسته، به عنوان یکی از قطب‌های کشاورزی ایران شناخته می‌شود.
محمد ایرانی با تاکید بر اهمیت استفاده بهینه از منابع طبیعی، بیان کرد: تقویت بخش کشاورزی می‌تواند به تضمین امنیت غذایی استان و هموار شدن مسیر رشد و توسعه این صنعت کمک کند.
عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران همچنین اظهار داشت: میانگین برداشت پسته در سطح کشور ۹۰۰ کیلوگرم است، در حالی که این رقم در استان قم به طور متغیر بین ۷۰۰ تا ۹۰۰ کیلوگرم در نوسان است.
وی تاکید کرد که افزایش بهره‌وری در این حوزه، اولویتی است که نیازمند توجه و برنامه‌ریزی دقیق است تا بتوان توانمندی‌های بالقوه استان را بالفعل کرد.
ایرانی افزود: یکی از اهداف اصلی اتاق بازرگانی قم، ارتقاء سطح برندینگ در صنعت کشاورزی، به‌خصوص در حوزه پسته است به همین منظور اتاق با ارائه مشاوره‌های تخصصی در زمینه مارکتینگ و فروش، به کشاورزان کمک می‌کند تا بازاریابی محصولات خود را بهبود بخشیده و سطح فروش را افزایش دهند.
محمد ایرانی همچنین ورود جوانان و بهره‌گیری از ایده‌های نوین را عاملی مهم در تحول کشاورزی دانست. او اظهار داشت که اتاق بازرگانی همواره از تفکرات خلاق و جدید حمایت می‌کند و آماده است تا با فراهم آوردن زمینه‌های لازم، جوانان را به سمت فعالیت در این عرصه سوق دهد.
در ادامه، بازدید از مزرعه و باغات موقوفه حضرت معصومه (س) در جعفریه نیز صورت گرفت. در این بازدید، مشکلاتی نظیر قطع مداوم برق در فصل کاشت و افزایش قیمت کود شیمیایی به عنوان چالش‌های جدی کشاورزان مطرح شد.
رئیس اتاق بازرگانی قم گفت: کشاورزان می‌توانند موارد و مشکلات خود را با اتاق بازرگانی در میان بگذارند تا این نهاد بتواند در جلسات شورای گفتگو و نشست‌های استانی آنها را مطرح و پیگیری کند.
موسسه فرهنگی اقتصادی زائر کریمه که متعلق به آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) است، از سال ۱۳۷۲ در سه بخش خدمات فرهنگی، کشاورزی و عمرانی فعالیت می‌کند. این موسسه در استان‌های قم و مرکزی در زمینی بالغ بر ۳۵۰۰ هکتار به فعالیت‌های کشاورزی مشغول است که شامل محصولات زراعی همچون گندم، جو، کلزا، یونجه، ذرت، پنبه و چغندر قند و بیش از ۱۵۰۰ هکتار محصولات باغی از قبیل پسته، انار، زیتون، انگور و بادام می‌شود.
انتهای پیام/

آخرین اخبار
اطلاعیه ها
منتخب تصاویر
منتخب فیلم ها