معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم گفت: بخش خصوصی باید با تاکید بر ظرفیتها و اولویتهای واقعی خود، محور اصلی تدوین سند سرمایهگذاری قم قرار گیرد تا شاهد رشد سرمایه گذاری در جهت تولید در استان باشیم.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قم، روح الله ابراهیمی در نشست تدوین سند راهبردی توسعه سرمایه گذاری استان که در سالن ابریشم اتاق بازرگانی قم برگزار شد، با اشاره به برنامهریزیها و اقدامات صورت گرفته گفت: سند پیشنهادی سرمایهگذاری، ساختار مناسب و دقیقی دارد که اگر بتوانیم در همین چارچوب حرکت کنیم، امکان تهیه یک سند جامع و کامل وجود دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم با اشاره به ناترازی موجود در حوزه انرژی، این موضوع را یکی از نیازهای حیاتی استان دانست و تاکید کرد: طراحی سند باید بهگونهای باشد که بتواند این مشکلات حیاتی را پوشش دهد. وی تصریح کرد: در استان ما، برخی طرحهای بزرگ مقیاس ممکن است به دلیل نیاز به زیرساختهای عظیم، منابع مالی کلان و نیروی انسانی گسترده، مناسب سرمایهگذاری نباشند.
ابراهیمی درباره تعریف طرحهای بزرگ مقیاس و استراتژیک بیان کرد: باید به این پرسش پاسخ داد که طرح بزرگ مقیاس از چه معیارهایی تبعیت میکند. آیا صرف استفاده از منابع مالی زیاد به معنای مقیاس بزرگ است، یا اینکه چنین طرحهایی باید از نظر زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی نیز بررسی شوند؟ وی گفت: استان قم، به دلیل محدودیتها و ظرفیتهای خاص خود، نمیتواند میزبان پروژههایی مشابه عسلویه باشد. هرچند چنین پروژههایی ممکن است از منظر اقتصادی بسیار سودآور باشند، اما با اهداف توسعه پایدار و ویژگیهای بومی استان همخوانی ندارند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بر تمرکز بر اولویتهای واقعی استان تاکید کرد و گفت: تدوین یک سند راهبردی باید مبتنی بر شناسایی اولویتهای کلیدی باشد. این اولویتها میتوانند در بخشهای مختلف از جمله کشاورزی، صنعت، معدن، تجارت و گردشگری تعیین شوند.
روح الله ابراهیمی روشهای اجرایی شدن سند را نیز مورد توجه قرار داد و افزود: سند سرمایه گذاری استان باید به گونهای طراحی شود که قابلیت اجرایی شدن در سال جاری و مطابقت کامل با برنامه چهار ساله استان را داشته باشد؛ همچنین لازم است مشارکت همه دستگاههای مرتبط بهعنوان یک اصل کلیدی مدنظر قرار گیرد.
ابراهیمی همچنین با اشاره به رشد سرمایهگذاری در استان قم طی سالهای گذشته گفت: شرایط سرمایهگذاری در این استان همواره رو به رشد بوده و هیچگاه متوقف نشده است. وی اظهار داشت: این رشد تا حد زیادی به عوامل متعددی از جمله تلاش مسئولین، شرایط جغرافیایی و موقعیت ژئوپولتیکی استان مرتبط بوده است.
وی در پایان بر اهمیت مشارکت همه دستگاهها تاکید کرد و خاطرنشان ساخت: باید از ظرفیتهای موجود استان نهایت بهرهبرداری را انجام دهیم تا بتوانیم گامی مؤثر در جهت توسعه پایدار و تحقق اهداف بلندمدت برداریم.
انتهای خبر/