شصت و سومین نشست شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان قم به ریاست استاندار و باحضور مدیران کل دستگاههای استان در اتاق بازرگانی قم برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قم، شصت و سومین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان قم به میزبانی اتاق بازرگانی قم و به ریاست استاندار و با حضور جمعی از مدیران کل دستگاههای دولتی و همچنین فعالان اقتصادی استان برگزار شد.
در ابتدای جلسه، سید مجتبی فرهادی، دبیرکل اتاق بازرگانی، به بررسی اخذ مالیات از گرانول صادراتی EVA پرداخت. وی گزارش سازمان صمت را ارائه کرد که در آن به فرایند تعیین تعرفه جدید اشاره شده بود. این فرایند در انتظار استعلام از گمرک و اداره استاندارد است و به زودی جمعبندی خواهد شد. اکبر بهنامجو استاندار قم در این بخش تأکید کرد که این مسئله باید ظرف یک ماه آینده با همکاری دستگاههای متولی جمعبندی و نتیجه آن در جلسه بعدی اعلام شود.
در ادامه، به موضوع مسکن کارگری پرداخته شد و با توجه به افزایش هزینههای حمل و نقل کارمندان به شهرکهای صنعتی، اتاق بازرگانی خواستار پیگیری این موضوع تا مرحله اجرایی شد و پیشنهاد اتصال خط راهآهن به شهرک پردیسان، بزرگترین شهرک مسکونی استان، را ارائه کرد.
موضوع انتقال کارت بازرگانی واحدهای بزرگ مقیاس از استان تهران نیز مطرح شد. مقرر شد این واحدها با برپایی دفاتر شعبه در قم، فعالیتهای خود را به این استان منتقل کنند تا گردش مالی آنها نیز در قم انجام شود. استاندار قم بر اهمیت این انتقال برای تقویت اقتصاد محلی تأکید کرد.
ضرورت توسعه گردشگری و زیرساختهای استان
در بخش دیگری از این نشست، شهاب علی عرب، نایب رئیس کمیسیون اتاق ایران، به کاهش حضور گردشگران خارجی پس از کرونا اشاره کرد و بر لزوم برنامهریزی برای جذب مجدد آنها تأکید کرد. وی با اشاره به وجود ۱۴۵۰۰ تخت اقامتی در قم، مقایسهای با شهر مشهد انجام داد که ۳۵۰ هزار تخت دارد و بر ضرورت سرمایهگذاری در این حوزه تأکید کرد.
صادق ساعدینیا عضو هیات نمایندگان اتاق قم نیز به اهمیت جذب گردشگر برای رفع ناترازی ارزی اشاره کرد و از نبود هتل ۵ ستاره در قم ابراز تأسف کرد. وی همچنین بر لزوم فعالسازی فرودگاه بینالمللی قم تأکید کرد.
محمد ایرانی، رئیس اتاق بازرگانی قم در ادامه این جلسه با اشاره به مشکل تأمین ارز واحدهای صنعتی توسط دولت، در خصوص عدم تخصیص ارز به واحدهای صنعتی در خصوص واردات ماشین آلات گفت: با پیگیریهای صورت گرفته توسط اتاق قم، طی یک ماه گذشته، بیش از 34 میلیون دلار ارز فعالان اقتصادی استان تخصیص پیدا کرد که این رقم تنها در مورد مواد اولیه بود و ماشینآلات از آن سهمی نداشتهاند.
طرح احداث نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی توسط بخش خصوصی نیز در این جلسه ارائه شد که استاندار قم در این بخش جلسه بر پیگیری جدی ناترازی برق و تأیید طرح نیروگاه تأکید کرد.
در بخش دیگری از نشست، موضوع اخذ مالیات از واردکنندگانی که نوع ارز ثبت سفارش و انتقال داده شده آنها یکسان نیست، بررسی شد. معاون اداره کل مالیات با ارائه مثالهایی، خواستار معرفی موارد مشابه برای بررسی و رفع موانع شد.
نقش شورای گفتگو در نزدیکی دولت و بخش خصوصی
سلطانی، معاون دادستان قم در سخنانی بر اهمیت شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در نزدیکی دولت به بخش خصوصی تأکید کرد و خواستار فعالسازی فرودگاه و ایجاد زیرساختهای لازم در حوزه گردشگری شد.
استاندار قم در پایان این نشست از نمایشگاه دائمی توانمندیهای تولیدی و صادراتی استان که در محل اتاق بازرگانی واقع شده است، بازدید کرد. این نمایشگاه با هدف نمایش ظرفیتهای تولیدی و صادراتی استان قم برپا شده و به عنوان محلی برای معرفی توانمندیهای استان به هیئتهای خارجی و سرمایهگذاران بینالمللی عمل میکند.
در این بازدید، استاندار قم بر ظرفیت بالای این نمایشگاه برای میزبانی از هیئتهای خارجی تأکید کرد و اظهار داشت که این مکان میتواند به عنوان پلی برای ارتباطات بینالمللی و جذب سرمایهگذاریهای خارجی عمل کند.
وی همچنین بر اهمیت تقویت زیرساختهای نمایشگاهی و ارتقاء سطح خدمات ارائه شده به بازدیدکنندگان تأکید نمود تا بتوان از این ظرفیت به بهترین نحو بهرهبرداری کرد.
انتهای پیام/