در نشست کارشناسی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی به بررسی حذف مالیات ارزش افزوده بر امعا و احشای طیور پرداخته شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی قم، سید مجتبی فرهادی، دبیرکل اتاق بازرگانی قم، در بیست و ششمین نشست کارشناسی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی که به میزبانی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قم با حضور نمایندگانی از سازمان جهاد کشاورزی، اداره کل دامپزشکی استان و دانشگاه علوم پزشکی و همچنین جمعی از فعالان اقتصادی برگزار شد با اشاره به معافیتهای مالیاتی که در سال 1400 برای اقلام گوشت و امعا و احشاء طیور تصویب شده بود، تأکید کرد: اعلام این معافیتها به وزارت بهداشت و بعد حذف آنها از معافیت ارزش افزوده مورد انتقاد فعالان بخش خصوصی است.
وی افزود: با توجه به اینکه اداره کل دامپزشکی مسئول نظارت بر دام، امعا و احشا است، مشخص نیست چرا وزارت بهداشت باید اقلامی که از مالیات و ارزش افزوده معاف هستند را مشخص نماید.
در ادامه، رجبی یکی از فعالان اقتصادی در حوزه طیور، با اشاره به دلایل وزارت بهداشت برای حذف معافیت، گفت: اینکه این اقلام به عنوان مصارف صنعتی شناخته میشوند، برداشت صحیحی از بازار مصرف نیست. وی تصریح کرد: امعا و احشاء طیور عمدتاً برای مصرف عمومی و در فروشگاهها به دست مصرفکنندگان میرسد و این تصمیم میتواند فشار مضاعفی بر روی قشر ضعیف جامعه ایجاد کند.
مسئله مالیات ارزش افزوده بر امعا و احشای دام و طیور در این نشست به بحث و بررسی مفصلی تبدیل شد. موضوعات مصرف صنعتی و خوراکی این اقلام و تأثیرات آنها بر بازار نیز در کانون توجه قرار گرفت. مقرر شد که دانشگاه علوم پزشکی در نامهای، توضیحات لازم درباره علت تصمیمگیری برای اخذ مالیات ارزش افزوده از این اقلام را به اتاق بازرگانی به عنوان نماینده بخش خصوصی ارائه دهد.
از سوی دیگر، اتاق بازرگانی پیشنهاد قطع اخذ مالیات ارزش افزوده به مدت 6 ماه به منظور ارزیابی دوباره شرایط و نهادینه کردن همکاری بین وزارتخانهها و بخش خصوصی را مطرح کرد.
انتهای پیام/